Welkom bij Ahoi boot

Wij volgen de COVID-19 voorschriften in bar, bistro en hotel.

Den Ahoi is een uniek, kleinschalig, zeer betaalbaar boot-hotel met bistro en bar op de Leie in het centrum van Kortrijk. Bistro Bar Bootel Ahoi ligt op ca. 500 m van de Grote Markt en de Broeltorens, op ca. 1 km van het station en op ca. 3 km van Kortrijk Expo. Geniet van een spectaculair uitzicht op de Leie van binnen in de kamers of vanuit de bistro-bar en bij mooi weer ook vanop ons dekterras of ons terras voor de boot. Parkeren is gratis op zondagen, feestdagen en tussen 19:00 en 09:00. Parkeren kost max. € 4 per dag overdag langs de Leie.

Bootel Ahoi

beschikt over 9 kamers, elk met een eigen douche en wc en mobiele airco, direct uitkijkend op het water (cf. onze "virtual tour" boven de kamerbeschrijving). Check-in: tussen 16:00 en 22:00 (maandag – zaterdag). Opgelet: 3e zaterdag van de maand: check-in voor 16:00 !

Ontbijt

kan enkel ter plaatse bij aankomst vòòr 22:00 gereserveerd worden. Niet-hotelgasten kunnen reserveren via info@ahoi.be . Minimum aantal ontbijten: 4. Ontbijten kan van 07:00 - 09:00 (dinsdag - zaterdag) & op zondag van 10:00 – 12:00. Er is keuze uit 3 formules: Quick Ahoi: € 7 (een kop koffie of thee, 1 croissant, 10 cm stokbrood, boter, confituur of nutella, water) of Ahoi Deluxe: € 15 (een warme drank, eitje bereid naar wens, spek, kaas, ham, noorse gerookte zalm, glaasje gevuld met bio yoghurt en granola en vers fruit, 25 cm bruin stokbrood, croissantje, chocobroodje, kleine suisse, sneetje meergranenbrood, boter, nutella, appelsiensapje, zelfgemaakt gebakje) of Ahoi Take Away: € 7 (voor wie niet kan ontbijten tijdens de openingsuren of bij minder dan 4 ontbijters, wordt een meeneem-pakket gemaakt: 1 kop koffie of een melkdrankje, muffin).

Bistro

is gespecialiseerd in mosselen en in rundsvleesbereidingen. Het menu inkijken kan via de gouden “boek uw tafel” knop – rechts boven of via deze link: Digitale Menukaart. Open van 16:00 tot 22:00. Gesloten elke 3e opeenvolgende zaterdag en zondag van de maand & op zondagen van Oktober t.e.m. Mei.

Bar

serveert + 30 Belgische bieren, waaronder van het vat: pils, Paix Dieu, Brugse Zot en St. Bernardus, geselecteerde leuke wijntjes, top cocktails en een mooi assortiment mocktails. Open van 16:00 tot 22:00. Gesloten op zondagen van Oktober t.e.m. Mei.

Kortrijk

is niet alleen de stad van de Guldensporenslag en/in Museum Kortrijk 1302, maar ook van: de Broeltorens, de Grote Markt met het belfort en het stadhuis, het Begijnhof, het Museum Texture, Shoppingcenter “K in Kortrijk” en de daar rond liggende winkelwandelstraten, het Buda-eiland en de (verlaagde) Leieboorden. Vanuit Kortrijk ben je op amper 20 minuten in Roeselaere met het nieuwe Museum KOERS of in Ieper waar je ’s avonds telkens om 20:00 een kippenvelmoment beleeft gedurende de dagelijkse Last Post uitvoering onder de Menenpoort. Of bezoek op ca. 45 minuten rijden: de UNESCO- en chocoladestad Brugge, Gent - Europa’s best bewaarde geheim volgens Lonely Planet -, de oudste stad van België Doornik, Oudenaarde en de mythische heuvels van de Ronde van Vlaanderen en het gelijknamige museum, ofwel de stad Lille net over de grens in Frankrijk. Kortrijk is ook de ideale uitvalsbasis voor fietstochten langs de Leie en in de Leiestreek.

tips

wandelingen in Kortrijk:

Genieten rond Bootel Ahoi - Recreatievewandelroute | RouteYou

à € 4 pp: www.gidsenkringkortrijk.be

volkspelen:

https://debokes.be/

www.toerismekortrijk.be/
www.kortrijk.be/agenda/search
www.kortrijk.be/vrije-tijd/uit-in-kortrijk/evenementen

E-step- & Bootverhuur

Motorbootverhuur: Huur vanaf €99. voor de eerste 2 uren (April - September)

Onze Red Ahoi (max. 6 volwassenen + 2 kinderen = het aantal aanwezige reddingsvesten) is zo afgesteld dat een vaarbrevet niet nodig is om de boot te besturen en huren. De boot van het type Bayliner Element is gemakkelijk te varen en aan te meren. De kapitein moet min. 18 jaar oud zijn en is verantwoordelijk voor de volledige bemanning. Op 10 m² vind je een comfortabel interieur met speelse wit-rode bekleding, stereo/MP3 speler, digitale dieptemeter, buitenboord motor, opvouwbare zonnekap en zonnekussens. De noodzakelijke veiligheidsuitrusting is natuurlijk ook aanwezig. Benzine en verzekering zijn incl. in de huurprijs.

Optioneel: Huur Koelbox (incl. 2 kg ijs): € 9.-

Opmerkingen: Waarborg: € 250.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: de kapitein brengt zijn/haar identiteitskaart mee. Voucher: mee te brengen aar de check-in balie. Aanmelden: in den Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing). Schoonmaak: de boot dient proper overgedragen te worden, vrij van afval. Schoeisel: alleen aangepast schoeisel met witte zolen (of sokken of blootsvoets). Geen hoge hakken of harde zolen toegestaan.

Boek motorboot of e-scooter via deze onderstaande link:


E-stepverhuur: € 19.- voor de eerste 2 uren (April - September).

De 4 e-kickscooters zijn afgesteld op max. 21 km/h. Je kan ca. 12 km rijden per oplaadbeurt. Wij verhuren geen helmen (we raden aan zelf een (fiets)helm meet te brengen), maar leverenwel een slot met sleutel mee.

Opmerkingen: Waarborg: € 100.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: dient meegebracht te worden. Voucher: mee te brengen naar de check-in balie. Aanmelden: in den Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing).

Boek motorboot of e-scooter via de bovenstaande link.

tweepersoonshut

Aantal personen: 2

tweepersoonshut

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN en gratis airco (de mobiele airco kan de kamer op 5 minuten koelen - de kamerdeur dient daarvoor wel op een kier te staan).

tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

tweepersoonshut met TV

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI, gratis LANen gratis airco (de mobiele airco kan de kamer op 5 minuten koelen - de kamerdeur dient daarvoor wel op een kier te staan), Proximus TV.

grote tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

grote tweepersoonshut met TV

De grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting: min. 1/max. 2 gasten + 1 baby) beschikt over twee ergonomische eenpersoonsbedden met Greensleep matrassen en hoofdkussens geleverd door Ergodome, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, schrijftafeltje, zicht op de Leie door patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN, babybed op aanvraag, kleerkast, Proximus TV, haardroger (af te halen aan de receptie) en gratis airco (de mobiele airco kan de kamer op 10 minuten koelen - de kamerdeur dient daarvoor wel op een kier te staan).

Beoordeel Ahoi boot

Ahoi boot

Handelskaai 1 NT | 8500 Kortrijk , Belgie | info@ahoi.be | t: +32 56 962464