Welkom bij Ahoi boot

Wij volgen de COVID-19 voorschriften in bar, bistro en hotel.

Den Ahoi is een uniek, kleinschalig, zeer betaalbaar boothotel met bistro en bar op de Leie in het centrum van Kortrijk. Bistro Bar Bootel Ahoi ligt op ca. 500 m van de Grote Markt en de Broeltorens, op ca. 1 km van het station en op ca. 3 km van Kortrijk Expo. Geniet van een spectaculair uitzicht op de Leie van binnen in de bistro-bar of bij mooi weer ook vanop ons dekterras.

Bootel Ahoi beschikt over 9 kamers, elk met eigen douche en wc, direct uitkijkend op het water (cf. onze "virtual tour" onder "motorbootverhuur").

Bistro Ahoi is gespecialiseerd in mosselen - we worden niet zomaar de mosselboot genoemd – en rundsfiletbereidingen van het Belgische witblauwras.

Bar Ahoi serveert een 30-tal Belgische bieren, waaronder van het vat: pils, Paix Dieu, Brugse Zot en St. Bernardus, alsook een paar leuke wijntjes, top cocktails en mooi assortiment mocktails.

In de zomermaanden worden 4 Segway e-kickscooters verhuurd en 1 motorboot “Red Ahoi”.

Er is gratis parkeren op zondagen, feestdagen en dagelijks tussen 19:00 en 09:00. Parkeren kost max. € 4 per dag overdag langs de Leie. Let op: er is veel controle.

Bar en bistro:

Bar en bistro zijn dagelijks geopend van 16:00 tot 22:00.

Gesloten: bistro: elke 3e zaterdag en zondag van de maand, bar en bistro: op zondag in de wintermaanden.

Voor een up-to-date menukaart klik op deze link: https://www.facebook.com/BootelAhoi/menu/

Op het menu staan o.a. Zeeuwse mosselen, filet pur bereidingen van het witblauwe rund, artisanale kaas-, garnaal- en mosselkroketten, naar wens belegde pizza en allerlei snacks.

Ontbijt:

openingsuren: 07:00 - 09:00 (dinsdag – zaterdag) & 10:00 – 12:00 (zondag)

Hotelgasten reserveren bij aankomst vòòr 22:00, niet-hotelgasten reserveren via info@ahoi.be . Er is keuze uit 2 ontbijtformules (min. 4 ontbijters):

Quick Ahoi: € 7 pp: 1 kop koffie of thee, 1 croissant, 10 cm stokbrood, boter, confituur of nutella, water.

Ahoi Deluxe: € 15 pp: eitje bereid naar wens, spek, kaas, ham, zalm, glaasje gevuld met yoghurt en granola en vers fruit, 25 cm stokbrood, croissantje, chocobroodje, suisse, boter, nutella, confituur, een warme drank, appelsiensapje

Check-in:

Mogelijk tussen 16:00 en 22:00 (maandag – zaterdag).

Opgelet: 3e zaterdag van de maand: check-in voor 16:00 !

Beschrijving van de kamers:

De 8 eenvoudig ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1 / max. 2 personen) hebben elk twee eenpersoonsbedden van elk 70 cm breed, houten vloeren, douche / toilet, verwarming, kleine ventilator, geïntegreerde luchttoe- en afvoer, vouwschrijftafel, uitzicht op de Leie door de (niet te openen) patrijspoort, gratis Wi-Fi en LAN. 4 hutten beschikken over Proximus TV: deze zijn gelegen onder de bar. Een mobiele airco kan voor € 5 extra per nacht ter plaatse gereserveerd worden.

De 1 grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting : min. 1 / max. 2 personen) is groter en heeft ook een babybedje (op aanvraag, geen bedlinnen), wandkast, haardroger (gratis af te halen aan de receptie tegen een waarborg), grote ventilator, Proximus TV en ergonomische bedden. Een mobiele airco kan voor € 5 extra per nacht ter plaatse gereserveerd worden.

Kortrijk:

Kortrijk in West-Vlaanderen is niet alleen de stad van de Guldensporenslag en Museum Kortrijk 1302, maar ook van: de Broeltorens, de Grote Markt met belfort en stadhuis, het Begijnhof, het Museum Texture, Shoppingcenter “K in Kortrijk” en de daar rond liggende winkelwandelstraten, het Buda-eiland en van de (verlaagde) Leieboorden... en Bistro Bar Bootel Ahoi. Vanuit Kortrijk ben je op 20 minuten in Ieper. Hier beleeft men ’s avonds telkens om 20:00 een kippenvelmoment  gedurende de dagelijkse Last Post uitvoering onder de Menenpoort. Of bezoek op ca. 40 minuten rijden: de UNESCO- en chocoladestad Brugge, Gent - Europa’s best bewaarde geheim volgens Lonely Planet -, de oudste stad van België Doornik, Oudenaarde en de mythische heuvels van de Ronde van Vlaanderen en het gelijknamige museum, Roeselaere met het nieuwe Museum KOERS, ofwel de stad Lille in Frankrijk. Kortrijk is ook de ideale uitvalsbasis voor fietstochten langs de Leie en in de Leiestreek.

tip:

wandelingen in Kortrijk à € 4 pp: www.gidsenkringkortrijk.be

volkspelen:https://debokes.be/

www.toerismekortrijk.be/
www.toerismekortrijk.be/node/110821
www.kortrijk.be/agenda/search
www.kortrijk.be/vrije-tijd/uit-in-kortrijk/evenementen

Motorbootverhuur

Motorbootverhuur: Huur vanaf €99./ voor de eerste 2 uren voor max. 6 personen + 2 kinderen (einde Maart-begin November)

De Red Ahoi is zo afgesteld dat een vaarbrevet niet nodig is om de boot te besturen en huren. De boot is gemakkelijk te varen en aan te meren en comfortabel voor de beginnende schipper, en tevens een genot voor de gevorderde piloot. De bestuurder moet min. 18 jaar oud zijn en is verantwoordelijk voor de volledige bemanning. De revolutionaire nieuwe Red Ahoi van het type Bayliner Element is niet zomaar een nieuw model uit de lijn van Bayliner maar eerder een nieuw concept. Onze Red Ahoi is stabiel en veilig door de innovatieve en gepatenteerde M–hull die voor een goede snel planerende stijve boot zorgt, met goede krachtoverbrenging en veel stabiliteit in de bochten. Onze compacte Red Ahoi biedt tal van mogelijkheden op 10 m2. Een comfortabel interieur met speelse wit/rode bekleding en de capaciteit om maximaal 6 personen te laten genieten op het water. Een koelbox (extra kost), stereo/MP3 speler, digitale dieptemeter, buitenboord motor, bimini (opvouwbare zonnekap) en zonnekussens vervolledigen het geheel. De Red Ahoi heeft een lengte van 4,3 meter, breedte van 2,14 meter, gewicht van 712 kilogram, diepgang van 0,40 meter, en een waterverplaatsing van 950 kilogram. Reddingsvesten en de verdere noodzakelijke veiligheidsuitrusting is aanwezig in het vaartuig. Benzine en basisverzekering zijn in de huurprijs incl.

Optioneel: Huur Koelbox: € 9.- , Booz & Booterhammen-pakket: € 9.- / persoon

Opmerkingen: Waarborg: € 250.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: de kapitein brengt zijn/haar identiteitskaart mee. Voucher: per email verstuurd na volledige betaling (mee te brengen aar de check-in balie). Aanmelden: in Bootel Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing). Schoonmaak: de boot dient proper overgedragen te worden, vrij van afval. Schoeisel: alleen aangepast schoeisel (of sokken of blootsvoets). Geen hoge hakken of harde zolen toegestaan. Boek motorboot Red Ahoi via deze onderstaande link:

tweepersoonshut

Aantal personen: 2

tweepersoonshut

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI en gratis LAN.

tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

tweepersoonshut met TV

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1 / max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openenen patrijspoort, gratis WIFI en gratis LAN, Proximus TV.

grote tweepersoonshut

Aantal personen: 3

grote tweepersoonshut

De grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting: min. 1/max. 2 gasten + 1 baby) beschikt over twee ergonomische eenpersoonsbedden met Greensleep matrassen en hoofdkussens geleverd door Ergodome, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, schrijftafeltje, zicht op de Leie door patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN, gratis babybed, kleerkast, televisie, haardroger.

Beoordeel Ahoi boot

Ahoi boot

Handelskaai 1 NT | 8500 Kortrijk , Belgie | info@ahoi.be | t: +32 56 962464