Welkom bij Ahoi boot

Bar Bootel Ahoi serveert nu ook het ganse jaar door Zeeuwse mosselen.

Wij volgen de COVID-19 voorschriften in Bar, Restaurant en Bootel.

Check-in:

Mogelijk tussen 16:00 en 22:00 (maandag – zaterdag).

Uitzondering: 3de zaterdag van de maand: check-in alleen mogelijk tot 16:00 (bar en restaurant gesloten elke 3de opeenvolgende zaterdag en zondag van de maand).

Locatie:

Het voormalig graanvrachtschip ligt in het centrum van Kortrijk op de Leie en werd in 2008 omgebouwd tot een hotel met bar. Benedendeks zijn er 9 kajuiten met elk een eigen WC en douche, en met zicht op de rivier en waterfauna (cf. onze "virtual tour" onder "motorbootverhuur"). Op het bovendek bevindt zich een terras, de eetruimte en de bar met prachtig zicht op de Leie. Bar Bootel Ahoi ligt op ca. 500 m van de Grote Markt en de Broeltorens, op ca. 1 km van het station en op ca. 3 km van Kortrijk Expo.

Bar en restaurant:

wegens COVID-19 reservering aanbevolen.

voor een up-to-date menu klik op deze link: https://www.facebook.com/BootelAhoi/menu/

Openingsuren NIEUW:

Juni - September: 12:00 tot 22:00 (Vrijdag - Zondag) & 16:00 tot 22:00 (Maandag - Donderdag)

Oktober - Mei: 16:00 tot 22:00 (Maandag – Zaterdag)

Gesloten: de 3de zaterdag en zondag van de maand.

Op het menu staan bv. Zeeuwse mosselen, filet pur van het wit-blauwe rund, artisanale Oud Brugge kaas- en Noordzee garnaalkroketten, naar wens belegde pizza en allerlei snacks.

De bar serveert o.a. meer dan 40 Belgische bieren, geselecteerde wijnen, lekkere mocktails en meer.

Ontbijt:

openingsuren:07:00 - 09:00 (dinsdag – zaterdag), 10:00 – 12:00 (zondag).

Hotelgasten reserveren bij aankomst vòòr 22:00, niet-hotelgasten reserveren via info@ahoi.be en hebben keuze tussen:

Quick Ahoi: € 7 pp: 1 kop koffie of thee, 1 croissant, 1 broodje, boter en confituur, water.

Ahoi Deluxe: € 15 pp: koffie, thee, 1 croissant, 2 broodjes, boter, confituren, nutella, speculaaspasta, ontbijtgranen, melk, yoghurt, naar wens bereid ei, kaas, ham, fruitsappen, water.

Brunch:

elke tweede zondag van de maand van 10:00 -12:00:

Ahoi Brunch: € 22 pp: all you can eat: koffie, thee, pannenkoekjes, 1 croissant, brood, boter, confituren, nutella, speculaaspasta, ontbijtgranen, melk, yoghurt, eitjes, kaas, ham, gerookte zalm, brunchpizza, fruitsappen, water.

Ahoi Brunch Deluxe: € 33 pp: all you can eat & drink: koffie, thee, cava, witte wijn, rosé wijn, rode wijn, pannenkoekjes, 1 croissant, brood, boter, confituren, nutella, speculaaspasta, ontbijtgranen, melk, yoghurt, eitjes, kaas, ham, gerookte zalm, brunchpizza, fruitsappen, water.

Parkeren:

Parkeren aan de Handelskaai, langs de Leie, is op zon- en feestdagen en tussen 19:00 - 09:00 gratis. Gedurende de week en op zaterdag is er betalend parkeren van 09:00 - 19:00 voor € 4 per dag. Let op: er is veel controle.

Beschrijving van de hutten:

De 8 eenvoudig ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1 / max. 2 personen) hebben elk twee eenpersoonsbedden van elk 70 cm breed, houten vloeren, douche / toilet, verwarming, geïntegreerde luchttoe- en afvoer, vouwschrijftafel, uitzicht op de Leie door de (niet te openen) patrijspoort gratis Wi-Fi en LAN. 4 hutten beschikken over Proximus TV: deze zijn gelegen onder de bar.

De 1 grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting : min. 1 / max. 2 personen) is groter en heeft ook een babybedje (op aanvraag, geen bedlinnen), wandkast, haardroger (gratis af te halen aan de receptie tegen een waarborg), Proximus TV en ergonomische bedden van het bedrijf Ergodome.

Kortrijk:

Kortrijk in West-Vlaanderen is niet alleen de stad van de Guldensporenslag en Museum Kortrijk 1302, maar ook van: de Broeltorens, de Grote Markt met belfort en stadhuis, het Begijnhof, het Museum Texture, Shoppingcenter “K in Kortrijk” en de daar rond liggende winkelwandelstraten, het Buda-eiland, en van de Leieboorden... en Bootel Ahoi. Vanuit Kortrijk ben je op 20 minuten in Ieper. Hier beleeft u ’s avonds telkens om 20:00 een kippenvelmoment  gedurende de dagelijks Last Post uitvoering onder de Menenpoort. Of bezoek op ca. 40 minuten rijden ofwel de UNESCO- en chocoladestad Brugge ofwel Gent, Europa’s best bewaarde geheim volgens Lonely Planet, ofwel de oudste stad van België Doornik, ofwel Oudenaarde en de mythische heuvels van de Ronde van Vlaanderen, ofwel Roeselaere met het nieuwe Museum KOERS, ofwel de stad Lille in Frankrijk. Kortrijk is ook de ideale uitvalsbasis voor fietstochten langs de Leie en in de Leiestreek.

tip: wandelingen in Kortrijk à € 4 pp: www.gidsenkringkortrijk.be

www.toerismekortrijk.be/
www.toerismekortrijk.be/node/110821
www.kortrijk.be/agenda/search
www.kortrijk.be/vrije-tijd/uit-in-kortrijk/evenementen

Motorbootverhuur

Motorbootverhuur: Huur vanaf €99./ voor de eerste 2 uren voor max. 6 personen + 2 kinderen (einde Maart-begin November)

De Red Ahoi is zo afgesteld dat een vaarbrevet niet nodig is om de boot te besturen en huren. De boot is gemakkelijk te varen en aan te meren en comfortabel voor de beginnende schipper, en tevens een genot voor de gevorderde piloot. De bestuurder moet min. 18 jaar oud zijn en is verantwoordelijk voor de volledige bemanning. De revolutionaire nieuwe Red Ahoi van het type Bayliner Element is niet zomaar een nieuw model uit de lijn van Bayliner maar eerder een nieuw concept. Onze Red Ahoi is stabiel en veilig door de innovatieve en gepatenteerde M–hull die voor een goede snel planerende stijve boot zorgt, met goede krachtoverbrenging en veel stabiliteit in de bochten. Onze compacte Red Ahoi biedt tal van mogelijkheden op 10 m2. Een comfortabel interieur met speelse wit/rode bekleding en de capaciteit om maximaal 6 personen te laten genieten op het water. Een koelbox (extra kost), stereo/MP3 speler, digitale dieptemeter, buitenboord motor, bimini (opvouwbare zonnekap) en zonnekussens vervolledigen het geheel. De Red Ahoi heeft een lengte van 4,3 meter, breedte van 2,14 meter, gewicht van 712 kilogram, diepgang van 0,40 meter, en een waterverplaatsing van 950 kilogram. Reddingsvesten en de verdere noodzakelijke veiligheidsuitrusting is aanwezig in het vaartuig. Benzine en basisverzekering zijn in de huurprijs incl.

Optioneel: Huur Koelbox: € 9.- , Booz & Booterhammen-pakket: € 9.- / persoon

Opmerkingen: Waarborg: € 250.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: de kapitein brengt zijn/haar identiteitskaart mee. Voucher: per email verstuurd na volledige betaling (mee te brengen aar de check-in balie). Aanmelden: in Bootel Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing). Schoonmaak: de boot dient proper overgedragen te worden, vrij van afval. Schoeisel: alleen aangepast schoeisel (of sokken of blootsvoets). Geen hoge hakken of harde zolen toegestaan. Boek motorboot Red Ahoi via deze onderstaande link:

tweepersoonshut

Aantal personen: 2

tweepersoonshut

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI en gratis LAN.

tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

tweepersoonshut met TV

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1 / max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openenen patrijspoort, gratis WIFI en gratis LAN, Proximus TV.

grote tweepersoonshut

Aantal personen: 3

grote tweepersoonshut

De grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting: min. 1/max. 2 gasten + 1 baby) beschikt over twee ergonomische eenpersoonsbedden met Greensleep matrassen en hoofdkussens geleverd door Ergodome, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, schrijftafeltje, zicht op de Leie door patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN, gratis babybed, kleerkast, televisie, haardroger.

Beoordeel Ahoi boot

Ahoi boot

Handelskaai 1 NT | 8500 Kortrijk , Belgie | info@ahoi.be | t: +32 56 962464