Welkom bij Ahoi boot

Nieuw: lunch van maandag t.e.m. vrijdag. Voor het menu klik op de volgende link: lunch menu. Reserveren kan via de gouden “boek uw tafel” knop – rechts boven.

Nieuw: Ahoi is volledig privé af te huren op zaterdagen en zondagen.

Algemeen

Den Ahoi is een uniek, kleinschalig, zeer betaalbaar boot-hotel met ook bistro en bar, op de Leie in het centrum van Kortrijk. Bistro Bar Bootel Ahoi ligt op ca. 500 m van de Grote Markt en de Broeltorens, op ca. 1 km van het station en op ca. 3 km van Kortrijk Expo. Geniet van een spectaculair uitzicht op de Leie van binnen in de kamers of vanuit de bistro-bar en bij mooi weer ook vanop ons dekterras. Parkeren is gratis op zondagen, feestdagen en tussen 19:00 en 09:00. Parkeren kost max. € 4 per dag overdag langs de Leie.

Bootel Ahoi

beschikt over 9 kamers, elk met een eigen douche en wc en mobiele airco, direct uitkijkend op het water. Check-in: tussen 16:00 en 22:00. Opgelet: op zaterdag en zondag (zijn bar en bistro gesloten en) worden er voor individuele gasten enkel overnachtingen aangeboden.

Ontbijt

kan van maandag t.e.m. zaterdag tussen 07:00 en 09:00. Enkel ter plaatse te reserveren bij aankomst vòòr 22:00. Minimum aantal ontbijten: 4.

Er is keuze uit 3 formules:

Quick Ahoi: € 9 (een kop koffie of thee, 1 muffin, 10 cm stokbrood, boter, confituur of nutella, water) of Ahoi Deluxe: € 17 (een warme drank, eitje bereid naar wens, spek, kaas, ham, noorse gerookte zalm, glaasje gevuld met bio yoghurt en granola en vers fruit, 25 cm bruin stokbrood, croissantje, chocobroodje, kleine suisse, boter, nutella, appelsiensapje, 1 muffin)of Ahoi Take Away: € 8 (voor wie niet kan ontbijten tijdens de openingsuren of bij minder dan 4 ontbijten, wordt een meeneem-pakket gemaakt: 1 kop koffie of een melkdrankje, 2 muffins).

Bistro

open van maandag t.e.m. vrijdag voor: lunch tussen 12:00 en 14:00: 2-gangen-menu van de dag à € 18 pp, avondeten tussen 16:00 en 21:00. We zijn gespecialiseerd in artisanale kroketten, mosselen en filet pur van jonge Belgische blauwwit runderen. Het menu inkijken via deze link: Menu. Reserveren kan via de gouden “boek uw tafel” knop – rechts boven. Gesloten op zaterdag en zondag. Ahoi is wel open tijdens speciale evenementen bv. 02/04, 16/04, 13/08, 03/09.

Bar

open van 14:00 tot 22:00. Serveert +30 Belgische bieren, met van het vat: pils, Paix Dieu, Brugse Zot en St. Bernardus, geselecteerde leuke wijntjes, top cocktails en een mooi assortiment mocktails. Gesloten op zaterdag en zondag.

Feest of evenement in Ahoi

Op zaterdagen en zondagen kan je Bistro Bar Bootel Ahoi volledig privé afhuren voor feestjes, communies, evenementen, etc… Vanaf € 750 krijg je alle kamers ter beschikking (20 personen kunnen er dan slapen) en kan je gebruik maken van de bar, bistro, terras en zonnedek. Wij zorgen daarbovenop voor het personeel, het eten en de drank (neem contact op met ons voor een gepersonaliseerd voorstel).

Kortrijk

is niet alleen de stad van de Guldensporenslag en/in Museum Kortrijk 1302, maar ook van de verlaagde Leieboorden met de Broeltorens, de Grote Markt met het belfort en het stadhuis, het UNESCO werelderfgoed Begijnhof, het Museum Texture, Shoppingcenter “K in Kortrijk” en de daar rond liggende winkelwandelstraten, het Buda-eiland. Vanuit Kortrijk ben je op amper 20 minuten in Roeselaere met het nieuwe Museum KOERS of in Ieper waar je ’s avonds telkens om 20:00 een kippenvelmoment beleeft gedurende de dagelijkse Last Post uitvoering onder de Menenpoort. Of bezoek op ca. 45 minuten rijden: de UNESCO- en chocoladestad Brugge, Gent, de oudste stad van België Doornik, Oudenaarde en de mythische heuvels van de Ronde van Vlaanderen en het gelijknamige museum, ofwel de stad Lille net over de grens in Frankrijk. Kortrijk is ook de ideale uitvalsbasis voor fietstochten langs de Leie en in de Leiestreek.

Tips

wandelingen in Kortrijk:

Genieten rond Bootel Ahoi - Recreatievewandelroute | RouteYou

à € 4 pp: www.gidsenkringkortrijk.be

themawandelingen: https://www.toerismekortrijk.be/nl/zien-en-doen-fietsen-wandelen-en-varen/stadstochten-met-gids

volkspelen:

https://debokes.be/

www.toerismekortrijk.be/
www.kortrijk.be/agenda/search
www.kortrijk.be/vrije-tijd/uit-in-kortrijk/evenementen

E-step- & Bootverhuur

Motorbootverhuur: Huur vanaf €99. voor de eerste 2 uren (April - September)

Onze Red Ahoi (max. 6 volwassenen + 2 kinderen = het aantal aanwezige reddingsvesten) is zo afgesteld dat een vaarbrevet niet nodig is om de boot te besturen en huren. De boot van het type Bayliner Element is gemakkelijk te varen en aan te meren. De kapitein moet min. 18 jaar oud zijn en is verantwoordelijk voor de volledige bemanning. Op 10 m² vind je een comfortabel interieur met speelse wit-rode bekleding, stereo/MP3 speler, digitale dieptemeter, buitenboord motor, opvouwbare zonnekap en zonnekussens. De noodzakelijke veiligheidsuitrusting is natuurlijk ook aanwezig. Benzine en verzekering zijn incl. in de huurprijs.

Optioneel: Huur Koelbox (incl. 2 kg ijs): € 9.-

Opmerkingen: Waarborg: € 250.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: de kapitein brengt zijn/haar identiteitskaart mee. Voucher: mee te brengen aar de check-in balie. Aanmelden: in den Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing). Schoonmaak: de boot dient proper overgedragen te worden, vrij van afval. Schoeisel: alleen aangepast schoeisel met witte zolen (of sokken of blootsvoets). Geen hoge hakken of harde zolen toegestaan.

Boek motorboot of e-scooter via deze onderstaande link:


E-stepverhuur: € 19.- voor de eerste 2 uren (April - September).

De 4 e-kickscooters zijn afgesteld op max. 21 km/h. Je kan ca. 12 km rijden per oplaadbeurt. Wij verhuren geen helmen (we raden aan zelf een (fiets)helm meet te brengen), maar leverenwel een slot met sleutel mee.

Opmerkingen: Waarborg: € 100.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: dient meegebracht te worden. Voucher: mee te brengen naar de check-in balie. Aanmelden: in den Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing).

Boek motorboot of e-scooter via de bovenstaande link.

tweepersoonshut

Aantal personen: 2

tweepersoonshut

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN en gratis airco (de mobiele airco kan de kamer op 5 minuten koelen - de kamerdeur dient daarvoor wel op een kier te staan).

tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

tweepersoonshut met TV

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI, gratis LANen gratis airco (de mobiele airco kan de kamer op 5 minuten koelen - de kamerdeur dient daarvoor wel op een kier te staan), Proximus TV.

grote tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

grote tweepersoonshut met TV

De vernieuwde grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting: min. 1/max. 2 gasten) beschikt over twee ergonomische elektrische eenpersoonsbedden, stone washed percalle bedlinnen, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, schrijftafeltje, zicht op de Leie door patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN, kleerkast, Proximus TV, haardroger (af te halen aan de receptie) en gratis airco (de mobiele airco kan de kamer op 10 minuten koelen - de kamerdeur dient daarvoor wel op een kier te staan).

Beoordeel Ahoi boot

Ahoi boot

Handelskaai 1 NT | 8500 Kortrijk , Belgie | info@ahoi.be | t: +32 56 962464