Welkom bij Ahoi boot

Bar Bootel Ahoi serveert naast pizza nu ook het ganse jaar door mosselen

Locatie:

Het voormalig graanvrachtschip ligt in het centrum van Kortrijk op de Leie en werd in 2008 omgebouwd tot een hotel met bar. Benedendeks zijn er 9 kajuiten met elk een eigen WC en douche en met zicht op de rivier en waterfauna (cf. onze "virtual tour" onder "motorbootverhuur"). Er is een receptie met beperkte openingsuren van 16:00 tot 22:00. Op het bovendek bevindt zich een terras, de ontbijtruimte en de bar met prachtig zicht op de Leie. Het Bootel ligt op ca. 500 m van de Grote Markt en de Broeltorens, op ca. 1 km van het station en op ca. 3 km van Kortrijk Expo. Overdekte fietsparkeerplaatsen zijn er vlak naast de boot.

Bar:

De bar heeft o.a. meer dan 40 belgische bieren op de kaart, is dagelijks geopend van 16:00 tot 22:00 en is gesloten op zondagen in de wintermaanden.

Ontbijt:

Hotelgasten reserveren bij aankomst vòòr 22:00, niet-hotelgasten reserveren via info@ahoi.be en hebben de keuze uit 3 formules:

Quick Ahoi: € 9,9 per persoon  (koffie of thee, 1 croissant, 2 broodjes, boter, confituur, honing, nutella, speculoospasta, cornflakes, muesli, granola, melk, water), Ahoi Deluxe: € 14,9 per persoon (Quick Ahoi + 1 Danone yoghurt, 1 extra broodje, kaas en ham, sinaasappelsap, naar wens bereid ei), Ahoi Cava Brunch: € 29,9 per persoon (Ahoi Deluxe + warme pastabereiding, 1/2 fles cava)

Restaurant:

doorlopend open.

We serveren elke dag pasta, pizza en vanaf 09/08/2019 ook dagelijks mosselen.

Parkeren:

Parkeren aan de Handelskaai is op zon-en feestdagen en/of tussen 19:00 - 09:00 gratis.  Gedurende de week en op zaterdag is er betalend parkeren van 09:00 - 19:00. Dit kost aan de kant van de Leie € 4 per dag. Let op: er is veel controle.

Beschrijving van de hutten:

De 8 eenvoudig ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1 / max. 2 personen) hebben elk twee eenpersoonsbedden van elk 70 cm breed, houten vloeren, douche / toilet, verwarming, geïntegreerde luchttoe- en afvoer, vouwschrijftafel, uitzicht op de Leie door de (niet te openen)patrijspoort gratis Wi-Fi en LAN. 4 hutten beschikken over Proximus TV: deze zijn gelegen onder de bar.

De 1 grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting : min. 1 / max. 2 personen) is groter en heeft ook een gratis babybedje (op aanvraag), wandkast, haardroger (gratis af te halen aan de receptie tegen een waarborg), Proximus TV en ergonomische bedden van het bedrijf Ergodome.

Kortrijk:

Kortrijk in West-Vlaanderen is niet alleen de stad van de Guldensporenslag en Museum Kortrijk 1302, maar ook van: de Broeltorens, de Grote Markt met belfort en stadhuis, het Begijnhof, het Museum Texture, Shoppingcenter “K in Kortrijk” en de daar rond liggende winkelwandelstraten, het Buda-eiland, en van de Leieboorden... en Bootel Ahoi. Vanuit Kortrijk ben je op 20 minuten in Ieper. Hier beleeft u ’s avonds telkens om 20:00 een kippenvelmoment  gedurende de dagelijks Last Post uitvoering onder de Menenpoort. Of bezoek op ca. 40 minuten rijden ofwel de UNESCO- en chocoladestad Brugge ofwel Gent, Europa’s best bewaarde geheim volgens Lonely Planet, ofwel de oudste stad van België Doornik, ofwel Oudenaarde en de mythische heuvels van de Ronde van Vlaanderen, ofwel Roeselaere met het nieuwe Museum KOERS, ofwel de stad Lille in Frankrijk (tip: vanuit Kortrijk rijdt je met de Pass Trampoline Journée met de trein heen en weer naar Lille voor maar € 8 per persoon, kinderen tot 11,99 gratis). Kortrijk is ook de ideale uitvalsbasis voor fietstochten langs de Leie en in de Leiestreek.

Tips:

www.toerismekortrijk.be/
www.toerismekortrijk.be/node/110821
www.kortrijk.be/agenda/search
www.kortrijk.be/vrije-tijd/uit-in-kortrijk/evenementen

Motorbootverhuur

Motorbootverhuur: Huur vanaf €89./ voor de eerste 2 uren voor max. 6 personen + 2 kinderen (einde Maart-begin November)

De Red Ahoi is zo afgesteld dat een vaarbrevet niet nodig is om de boot te besturen en huren. De boot is gemakkelijk te varen en aan te meren en comfortabel voor de beginnende schipper, en tevens een genot voor de gevorderde piloot. De bestuurder moet min. 18 jaar oud zijn en is verantwoordelijk voor de volledige bemanning. De revolutionaire nieuwe Red Ahoi van het type Bayliner Element is niet zomaar een nieuw model uit de lijn van Bayliner maar eerder een nieuw concept. Onze Red Ahoi is stabiel en veilig door de innovatieve en gepatenteerde M–hull die voor een goede snel planerende stijve boot zorgt, met goede krachtoverbrenging en veel stabiliteit in de bochten. Onze compacte Red Ahoi biedt tal van mogelijkheden op 10 m2. Een comfortabel interieur met speelse wit/rode bekleding en de capaciteit om maximaal 6 personen te laten genieten op het water. Een koelbox (extra kost), stereo/MP3 speler, digitale dieptemeter, buitenboord motor, bimini (opvouwbare zonnekap) en zonnekussens vervolledigen het geheel. De Red Ahoi heeft een lengte van 4,3 meter, breedte van 2,14 meter, gewicht van 712 kilogram, diepgang van 0,40 meter, en een waterverplaatsing van 950 kilogram. Reddingsvesten en de verdere noodzakelijke veiligheidsuitrusting is aanwezig in het vaartuig. Benzine en basisverzekering zijn in de huurprijs incl.

Optioneel: Huur Koelbox: € 9.- , Booz & Booterhammen-pakket: € 9.- / persoon , Aanpassing motorafstelling voor bestuurder met vaarbrevet naar volle PK kracht: € 39.- , Huur marifoon (alleen voor gebrevetteerden): € 9.

Opmerkingen: Waarborg: € 250.- cash te betalen ter plaatse. Identiteitskaart: de kapitein brengt zijn/haar identiteitskaart mee. Voucher: per email verstuurd na volledige betaling (mee te brengen aar de check-in balie). Aanmelden: in Bootel Ahoi 15 minuten voor huuraanvang (afwikkelen formaliteiten en briefing). Schoonmaak: de boot dient proper overgedragen te worden, vrij van afval. Schoeisel: alleen aangepast schoeisel (of sokken of blootsvoets). Geen hoge hakken of harde zolen toegestaan. Boek motorboot Red Ahoi via deze onderstaande link:

tweepersoonshut

Aantal personen: 2

tweepersoonshut

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1/max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openen patrijspoort, gratis WIFI en gratis LAN.

tweepersoonshut met TV

Aantal personen: 2

tweepersoonshut met TV

De eenvoudige ingerichte tweepersoonshutten (ca. 10 m², bezetting: min. 1 / max. 2 pers.) beschikken over twee eenpersoonsbedden, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, klapschrijftafeltje, zicht op de Leie door de niet te openenen patrijspoort, gratis WIFI en gratis LAN, Proximus TV.

grote tweepersoonshut

Aantal personen: 3

grote tweepersoonshut

De grote tweepersoonshut (ca. 14 m², bezetting: min. 1/max. 2 gasten + 1 baby) beschikt over twee ergonomische eenpersoonsbedden met Greensleep matrassen en hoofdkussens geleverd door Ergodome, massief houten vloer, douche/toilet, elektrische verwarming, geintegreerde luchttoe- en afvoer, schrijftafeltje, zicht op de Leie door patrijspoort, gratis WIFI, gratis LAN, gratis babybed, kleerkast, televisie, haardroger.

Beoordeel Ahoi boot

Ahoi boot

Handelskaai 1 NT | 8500 Kortrijk , Belgie | info@ahoi.be | t: +32 56 962464